KAKO DA?

Kako da odaberete pravi posao, izgradite uspešnu karijeru, ali i da u isto vreme sačuvate dobro zdravlje i uštedite dovoljno novca da se malo zabavite i proputujete – o svemu ovom i još ponekim životnim sitnicama govori naš portal.

 

Od običnog posla do uspešne karijere


Ako bismo krenuli od mnogo puta citirane i parafrazirane pretpostavke da nije uspeh raditi posao koji voliš, već voleti posao koji radiš, onda uspešnom karijerom možemo smatrati mnogo toga – od karijere konobara, kuvara poslastičara, menadžera, programera, dizajnera do profesora i lekara. Važno je znati svoje želje i mogućnosti, ali i uložiti mnogo truda u sticanje znanja i savladavanje veština kako bismo u tome što radimo bili što uspešniji.


Pozivamo vas da sa nama podelite priče o svojim poslovnim avanturama, neuspesima i uspesima do kojih su vas oni doveli, preprekama koje ste morali da savladate i beskrajnom moru mogućnosti od kojih ste morali da odaberete one prave.


U isto vreme vas pozivamo da nam dočarate kako je raditi u vašoj kompaniji, kakvi su uslovi rada, kakvi su vam radnici potrebni i šta je to što vas čini posebnim.

 

Trošiti ili štedeti

 

Kaže se da može da se obogati svako ko troši 80% svoje zarade, a 20% ostavlja sa strane, kao štednju. Da li je to zaista tako ako su vam mesečna primanja niska kao kod većine u našoj zemlji i koliko je novca potrebno za račune i tu famoznu potrošačku korpu i da li išta ostaje za razonodu i uživanje? Da li smo racionalni ako uvek imamo nešto za crne dane ili novac treba trošiti kao da nam je svaki dan poslednji? Kolike su današnje kamate za štednju u bankama? Šta nude osiguravajuća društva? Koje prodavnice nude iste proizvode za manje novca? Kada su sniženja, da li su to prava ili lažna sniženja i da li je Crni petak zaista dan neverovatnih popusta?


Šta sve ovo znači? Pa, znači da su nam potrebni vaši saveti o tome kako opstati finansijski u ovom prevrtljivom vremenu i potrošačkom društvu, kako, kao potrošač, odabrati pravu ponudu proizvoda koji nam se nude i šta je to što vi kao banka, osiguravajuće društvo ili prodavnica nudite svojim klijentima.

 

Zabava i putovanja – potreba ili luksuz


Produženo radno vreme, dug put do posla i nazad, nabavka hrane, vožnja dece u školu ili na trening, ne ostavljaju nam mnogo vremena za odmor, zabavu i putovanja. Pa ipak, sve nam se više čini da su ti predasi, bili oni kratkotrajni poput popodnevne kafe sa drugaricama i gledanja utakmice sa kolegama s posla, ili malo duži poput odmora na moru ili skijanja na planini, gotovo neophodni da bismo sačuvali svoje mentalno i fizičko zdravlje.


Podelite sa nama koja su to mesta u vašem gradu gde se opuštate i uživate, gde ste proveli najlepši produženi vikend, kada je najbolje uplatiti prvu ratu za letovanje i šta to odmor na planini, osim skijanja, može da pruži. Podelite sa nama i zašto je u vašem kafiću najbolja kafa, zašto je na vašem salašu najukusniji doručak, zašto vaše kuvano vino prija posle čarobnog dana na snegu i gde nas sve možete odvesti na nezaboravno letovanje ili povesti u uzbudljivu posetu nekom evropskom gradu.

 

Ne zaboravite na zdravlje

 

Zdravlje se čuva dok ga imamo. Nažalost, na tu činjenicu često zaboravljamo i dopuštamo da nam sve drugo bude bitnije. A, da bismo sačuvali zdravlje ili uspeli da svoju bolest držimo pod kontrolom onoliko koliko je to u našoj moći, moramo se pridržavati saveta lekara, baviti se sportom, jesti zdravu hranu i odmarati se bar ponekad.


Koji su nam lekari potrebni i kada? Šta to nudi alternativna medicina? Šta treba jesti i kada? Gde se najbolje vežba i koji sport nam prija?


Želimo da zajedno pronađemo odgovore na ova i mnoga druga pitanja.


Vaš portal Kako da i tim Nbgcreator pozivaju vas na saradnju i spremno očekuju vaše savete i ideje o tome kako da nam svima bude bar malo bolje.

 

Pratite nas ili pošaljite pitanje / upit putem kontakt forme.